Hurda Akü Fiyatları

Hurda Akü Fiyatları

Hurda Akülerin Fiyatı Ne Kadar?

Hurda akü fiyatları, geri dönüştürülerek birçok alanda kullanılabilmektedir. Sizde eskiyen, kullanmadığınız veya hurda olan akülerinizi satışa çıkarabilir, kazanç elde edebilirsiniz. Hurda akülerinizin satışını gerçekleştirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 70-80 bin ton büyüklüğünde hurda akü atığı toplanmaktadır. Toplanan bu akülerden yaklaşık 35 bin ton kurşun ve 9 bin ton plastik elde edilir. Sizde geri dönüşüme katkıda bulunmak, çevre kirliliğini önlemek ve atıkların yaratabileceği olumsuz durumların önüne geçmek için hurda akülerinizi bize teslim edebilirsiniz.

Akü Tanımı

Akümülatör, elektrik enerjisini depolamak için kullanılır. İsteğe bağlı olarak elektrik enerjisi olarak sağlayan ekipmana denir. Otomobillerde, akü enerji kaynağı olarak hizmet vermektedir. Akü, arabaları çalıştırmaktan daha fazlası için de kullanılır. Ayrıca elektrik enerjisini daha sonra kullanmak üzere depolamak için kullanılır. Sabit ortamlarda kullanılmak üzere özel olarak yapılmıştır. Akümülatörlerin iç tasarımı başlangıç ünitelerinden farklıdır.

Akümülatörün görevi marş motoruna, tüm doğru akım devrelerine, ateşleme sistemine, ışıklara ve alıcılara güç sağlamaktır. Benzinli motorun 12 voltluk aküsü, seri bağlı altı bileşenden oluşur. Tipik olarak, her elemanın dört pozitif yüklü plakaya seri olarak bağlanmış beş negatif yüklü plakası vardır. Plakalar aktif malzemeler içeren bir kurşun-antimon alaşımından yapılmıştır.

Kurşun dioksit, pozitif plakalarda aktif bileşen olarak görev yapar. Negatif plakalarda saf kurşun bulunur. Kısa bağlantıları önlemek için bu plakaların arasına izolasyon sağlayan ayırıcılar yerleştirilmiştir. Küçük gözenekli plastik ayırıcıların eklenmesi, plakalar arasındaki kimyasal reaksiyonu durdurmaz. Aküde sülfürik asit, temiz su ve elektrolit birleştirilir. %61 su ve %39 asit bu bileşimi oluşturur.

Akü Çeşitleri

Kuru Akü

Kurşun ve sülfürik asit, kuru veya tamamen kapalı akülerin iki ana bileşenidir. Otomobillerde kullanılmaktadır. Kurşun asitli aküler şu anda en popüler akü türüdür. Islak aküler ve kuru tip aküler bu akülerin başlıca bölümleridir.

Araç Aküsü

Oto aküleri ilk çalışmaya başladıklarında, çalışırken de önemli miktarda akım sağlarlar. Plakaları, yüksek akım sağlamak için ince üretilir ve aktif bileşenin elektrolit ile etkileşime girmesi için boşluk bırakılır. Uzun ömürleri ince plakaları ile sınırlıdır. Kompakt bir hacme ve daha düşük iç dirence sahip olmak için plakalar birbirine yakınlaştırılır. Etkileşimi önlemek için birbirlerinden ayırıcılarla ayrılırlar.

Araba aküleri için iki fiş kategorisi tamamen kapalı ve açıktır. Bu akülerin her ikisi de aynı iç yapıya sahiptir ve geleneksel tipte kurşun-asit pillerdir. Kapalı olan akü buşonları açılamaz. Bu aküler, kendilerine su verilmediği için iyi voltaj mekanizmalarına sahip araçlara takılmaya uygundur.

Stasyoner Akü

Bunlar ticari nitelikteki akülerdir. Kesintisiz güç kaynağı kullanılarak beklenmedik elektrik kesintilerinin önüne geçilir. Bunlar istenildiği zaman kullanılabilen yedek akülerdir. Haberleşme, ulaşım, hastaneler, elektrik santralleri, kontrol sistemleri, sulama ve pompa istasyonları, emniyet aydınlatması ve güneş pilleri gibi her türlü kesintisiz güç kaynağı aküsüne ihtiyaç duyan yerler, sabit kullanım için daha az kurşun asit üreten sabit aküleri kullanır.

Traksiyoner Akü

Bu aküler, makul miktarda sürekli akım sağlar. Denizaltılar, vinçler, yük taşıyıcılar ve diğer elektrikle çalışan araçlar, traksiyoner akülere ihtiyaç duyar. Jel, kuru VRLA akülerin iç yapıları ve teknolojisi değişiklik gösterir. Akülerin su kaybı ve korumalı oldukları yerlerde havalandırma gereksinimi azalır. Bu akülerin iç yapıları da onları iki gruba ayırır. Ayırıcılar ve jel aküler, AGM elektroliti ile emprenye edilir. Bu aküler sızıntı yapmaz veya asitle taşmaz. Neredeyse hiç gaz üretilmez. Bu nedenle son derece güvenlidir ve uzun bir raf ömrüne sahiptir. Sulu akülerin aksine titreşime de dayanıklıdır. Bir konumdan diğerine aktarım basittir. Santraller, UPS pilleri, tekneler ve sabit tesislerin tümü kullanım örnekleridir.

Akünün Ömrü Ne Kadardır?

Aküler dayanıklı ürünlerdir. Akü tipi net bir şekilde akü ömrünü belirler. Otomobilinizi normal çalıştırırsanız, yani günde ortalama iki kez kullanırsanız, akünüz 4 ila 6 yıl dayanabilir. Fakat sık kullanırsanız pil ömrü 2 ila 3 yıla kadar da düşebilir. Hurda akülerde ise bu süre akünün durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Hurda Aküler Nasıl Anlaşılır?

Hurda aküler, diğer akü çeşitlerine göre daha düşük akımda çalışır. Sağlam olan akü çeşitlerine göre daha uygun fiyatlı olan hurda aküler, farklı birçok alanda kullanılmak üzere geri dönüştürülür. Sizde hurda akülerinizi satmak için firmamızı güvenle tercih edebilirsiniz.

Hurda Akü Fiyatları 2022

Hurda akü fiyatları tonajına ve ıslak kuru olmak üzer 10 TL den başlayarak 20 TL ye kadar farklılık göstermektedir.

Hurda Akü Fiyatları

Akü Hurda Fiyatları?

Akü Hurdası Sulu 18,50 ₺/Kg

Akü Hurda Kuru 17,50 ₺/Kg

Tonajlı mallarda özel fiyat geçerlidir. En güncel ve doğru fiyatlandırma için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Göktürk hurdacılık.

Categories:

Tags:

No responses yet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7/24 iletişime geçebilirsiniz